
Format: mp3 (24 pliki)Kuchnia dla głodnych wiedzy.
Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku?
Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość.
Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie.
Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.
Wielkość: 698MB
Czas: 12godz. 10min.
Bitrate: 192kbps
Czyta: Stanisław Biczysko
Kompresja: rar
Rok wydania: 2019
Kategoria: popularnonaukowa
Kod: Zaznacz cały
https://katfile.com/p9o1rfgwspb7
https://turbobit.net/k3kmwxyg75vj.html
https://TwojPlik.to/UICNON-BE7THL-HSLYRM-X2ZSRF