Rafał Dajbor - Jak u Barei, czyli kto to powiedział (2019)

Kategoria:Kino i teatr

Awatar użytkownika
nicollubin
Reputacja: 4

Rafał Dajbor - Jak u Barei, czyli kto to powiedział (2019)

Post autor: nicollubin » 04 sie 2023, 10:35

Obrazek
Mówimy: „Jak z Barei” i „Bareja wiecznie żywy”, dialogi z Misia czy Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz weszły do potocznego języka, a kadry z tych filmów pojawiają się w internetowych memach komentujących działania polityków. W 2019 roku, na dziewięćdziesiąte urodziny Stanisława Barei, Rafał Dajbor przypomina króla polskiej komedii poprzez jego aktorów i najsłynniejsze kwestie.

Wszyscy znamy nieśmiertelne: „Jest zima, to musi być zimno” albo „Golę się, jem śniadanie, idę spać”, ale co tak naprawdę wiemy o ludziach, którzy wypowiedzieli je na ekranie? Każdy z bohaterów tej książki ma na swoim koncie niezapomniane epizody, ale ich życiorysy pełne są dramatycznych wydarzeń: alkoholizm, nieudane związki, frustracja zawodowa, występy w produkcjach uznawanych za „reżimowe”, przedwczesna śmierć.

Poprzez anegdoty, wspomnienia rodziny i znajomych, cytaty z prasy, Dajbor odtwarza ich biografie i odkrywa kulisy powstania kultowych scen kina Barei.

Format: mp3
Długość:11 godzin 41 minut
Czyta:Jacek Fedorowicz
Kategoria:Kino i teatr
wielkość paczki rar:577 MB
bit rate: 113 kbps
Kompresja: rar

Kod: Zaznacz cały

https://wplik.com/nmjgb552i5uj/Rafa%C5%82_Dajbor_-_Jak_u_Barei,_czyli_kto_to_powiedzia%C5%82_(2019)_[audiobook_PL].rar.html

https://wrzucaj.pl/5be66301da1ce4af/Rafa%C5%82_Dajbor_-_Jak_u_Barei,_czyli_kto_to_powiedzia%C5%82_(2019)_[audiobook_PL].rar

Awatar użytkownika
pip9
Reputacja: 1983

Re: Rafał Dajbor - Jak u Barei, czyli kto to powiedział (2019)

Post autor: pip9 » 05 sie 2023, 20:34

Rafał Dajbor - Jak u Barei, czyli kto to powiedział
Spoiler
Show
Obrazek
Mówimy: „Jak z Barei” i „Bareja wiecznie żywy”, dialogi z Misia czy Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz weszły do potocznego języka, a kadry z tych filmów pojawiają się w internetowych memach komentujących działania polityków. W 2019 roku, na dziewięćdziesiąte urodziny Stanisława Barei, Rafał Dajbor przypomina króla polskiej komedii poprzez jego aktorów i najsłynniejsze kwestie.
Wszyscy znamy nieśmiertelne: „Jest zima, to musi być zimno” albo „Golę się, jem śniadanie, idę spać”, ale co tak naprawdę wiemy o ludziach, którzy wypowiedzieli je na ekranie? Każdy z bohaterów tej książki ma na swoim koncie niezapomniane epizody, ale ich życiorysy pełne są dramatycznych wydarzeń: alkoholizm, nieudane związki, frustracja zawodowa, występy w produkcjach uznawanych za „reżimowe”, przedwczesna śmierć.
Poprzez anegdoty, wspomnienia rodziny i znajomych, cytaty z prasy, Dajbor odtwarza ich biografie i odkrywa kulisy powstania kultowych scen kina Barei.
Format: mp3
Wielkość: 297MB
Czas: 11godz. 40min.
Bitrate: 64kbps
Czyta: Jacek Fedorowicz
Kategoria: kino, teatr
Kompresja: rar
Rok wydania: 2019

Kod: Zaznacz cały

https://turbobit.net/frhir3q5cvmw.html

ODPOWIEDZ