Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano - Agnieszka Jeż

kulinaria

Awatar użytkownika
pandemonic
Posty: 3317
Rejestracja: 15 mar 2022, 19:47
Reputacja: 74

Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano - Agnieszka Jeż

Post autor: pandemonic » 24 lip 2023, 19:29

Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano - Agnieszka Jeż

Obrazek

Format: pdf, epub, mobi
Rozmiar: 10 mb
Wersja językowa: polska
Rok wydania: 2016

Dwudziestolecie międzywojenne... od kuchni!
Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach Drugiej Rzeczypospolitej. Oprócz interesującej części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta. Obok wciąż popularnych dań, jak tradycyjny polski żur, pyszny bigos czy śledzie w śmietanie, odkryjemy również wiele zapomnianych potraw i smaków, jak miszkulancja, orszada czy pyszny międzywojenny deser Coupe à la Mode. Wszystkie receptury zostały opracowane i "dopowiedziane" przez Autorkę, tak aby każdy – niezależnie od umiejętności kucharskich – mógł je z łatwością wykonać.
Wszystkim miłośnikom kuchni i dwudziestolecia międzywojennego życzymy smacznego!

Kod: Zaznacz cały

https://uploady.io/6r65c0cnlnin

https://www.uploadbank.com/xqdzoom8u6dx

https://trbbt.net/vh1yyubiaxfq.html

https://link.etudiantmar.com/AzyNWPm0

ODPOWIEDZ