Strona 1 z 1

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

: 19 kwie 2022, 15:13
autor: biotyna11
Obrazek
Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?
Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.
format: pdf epub mobi
kompresja: rar
rozmiar: 5.3 mb
rok: 2021

Kod: Zaznacz cały

https://wrzucajpliki.pl/ikqu6cn9htqz/Magdalena_Kasprzyk-Chevriaux_-_Sztukamięs_ze_szlachtuza_Nieopowiedziana_historia_mięsa.rar

Re: Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

: 26 mar 2024, 19:28
autor: biotyna11
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa (2021)
format pdf epub mobi
kommpresja rar
rozmiar 5.3 mb

Kod: Zaznacz cały

https://katfile.com/hhp0x6trr6rs/Magdalena_Kasprzyk-Chevriaux_-_Nieopowiedziana_historia_miesa[2021].rar.html

Re: Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

: 26 mar 2024, 19:35
autor: Blitzer
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza: Nieopowiedziana historia mięsa
Spoiler
Show
Obrazek
Info:

Wielkość: 5.xx MB
Gatunek: literatura faktu, historia
Rodzaj Kompresji: RAR
Zawartość: PDF.EPUB.Azw3.MOBI
Wersja Językowa: [PL]
Rok wydania: 2021

Opis:
Spoiler
Show

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?


"Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako »obywatele świata« powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta".

Autorka


[Czarne, 2021]
Download:

Kod: Zaznacz cały

***

***
https://katfile.com/ypv6eps2ue8q
***

***