Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

literatura faktu

Awatar użytkownika
biotyna11
Posty: 2321
Rejestracja: 30 mar 2022, 5:52
Reputacja: 24

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

Post autor: biotyna11 » 19 kwie 2022, 15:13

Obrazek
Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?
Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.
format: pdf epub mobi
kompresja: rar
rozmiar: 5.3 mb
rok: 2021

Kod: Zaznacz cały

https://wrzucajpliki.pl/ikqu6cn9htqz/Magdalena_Kasprzyk-Chevriaux_-_Sztukamięs_ze_szlachtuza_Nieopowiedziana_historia_mięsa.rar
Katfile zalecana przeglądarka Brave
Pliki wystawiam TwójPilk - nie posiada darmowego pobierania

Awatar użytkownika
biotyna11
Posty: 2321
Rejestracja: 30 mar 2022, 5:52
Reputacja: 24

Re: Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

Post autor: biotyna11 » 26 mar 2024, 19:28

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa (2021)
format pdf epub mobi
kommpresja rar
rozmiar 5.3 mb

Kod: Zaznacz cały

https://katfile.com/hhp0x6trr6rs/Magdalena_Kasprzyk-Chevriaux_-_Nieopowiedziana_historia_miesa[2021].rar.html
Katfile zalecana przeglądarka Brave
Pliki wystawiam TwójPilk - nie posiada darmowego pobierania

Awatar użytkownika
Blitzer
Posty: 3674
Rejestracja: 13 mar 2022, 11:15
Reputacja: 682

Re: Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

Post autor: Blitzer » 26 mar 2024, 19:35

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza: Nieopowiedziana historia mięsa
Spoiler
Show
Obrazek
Info:

Wielkość: 5.xx MB
Gatunek: literatura faktu, historia
Rodzaj Kompresji: RAR
Zawartość: PDF.EPUB.Azw3.MOBI
Wersja Językowa: [PL]
Rok wydania: 2021

Opis:
Spoiler
Show

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?


"Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako »obywatele świata« powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta".

Autorka


[Czarne, 2021]
Download:

Kod: Zaznacz cały

***

***
https://katfile.com/ypv6eps2ue8q
***

***
Dostępny tylko w weekendy, oraz dni wolne ;)
[Zarejestruj się na ffile.net]
[Zarejestruj się na freedl.ink]

ODPOWIEDZ